Jóbarátok

Ugyan a Magna Doodle-ből rengeteget adtak el az idők folyamán, halhatatlanná viszont talán csak akkor vált igazán, amikor bekerült a showbizniszbe: a tábla 1997. március 13-án debütált a Jóbarátok Hipnózis kazetta (S03E18) című epizódjában.[1] A szerkezetet Joey és Chandler lakásában, a bejárati ajtó és hűtő között lévő falrészre szerelve pillanthatták meg először a szemfüles nézők. A Magna Doodle karrierje ettől fogva meredeken ívelt felfelé, számos további epizódban szerepeltek rajta különböző feliratok és rajzok.

A Magna Doodle-ön mind a stáb, mind pedig a szereplőgárda egyes tagjai otthagyták kézjegyüket. Elsősorban három személy volt “felelős” az effajta dekorációért: kezdetben Greg Grande és Greg Bruza díszlettervezők, később pedig Paul Swain, a stáb villanyszerelője és egyben “karikaturistája” látta el állandó jelleggel ezt a nemes feladatot. A producer Todd Stevens állítása szerint a “firkák” néha az epizódok történetéhez kapcsolódtak, sok esetben viszont a stáb belső poénjait jelenítették meg, melyek jelentésével még ő sem mindig volt tisztában. A stáb nyilatkozatai alapján tudni lehet azt is, hogy egy TYCO gyártmányú darabról van szó.[2] További érdekesség, hogy amikor az eredeti példány elhasználódott, a kellékesek eBay-en kutattak fel és vásároltak meg egy tökéletesen azonos példányt a show számára.[3]

Ebben a rovatban arra vállalkozom, hogy összegyűjtöm a Jóbarátokban megjelent összes feliratot és skiccet, és ahol tudok magyarázatot, sztorikat is fűzök hozzájuk. Ezt hiánypótló gyűjteménynek szánom, mivel van egy-két szinte teljes gyűjtemény a neten, ugyanakkor egyik sem tökéletes. Ezeket próbálom meg összegyúrni egy teljes – screenshotokkal illusztrált – listává, kiegészítve a saját kutatásom eredményeivel. Minden egyes epizód külön posztot képez, a listát a Jóbarátok gyűjtemény kategóriában érhetitek el. Jó böngészést!

Reklámok

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s